10 Nisan 2015 Cuma

CİLT ALT TONU BİLMECESİ? Sıcak mı soğuk mu?


 Bana şu renk çok yakışır diye bir cümle duyduğunuzda düşündünüz mü bize hangi rengin yakıştığı neye bağlı? Cilt alt tonumuz.. Bazılarınız duydu bazılarınızın bir fikri yok. Buğday tenli, açık tenli, esmer gibi ten renklerinin dışında bir de cilt alt tonumuz var. İngilizcede warm, cool ve neutral olarak adlandırılan bu renkler dilimize;

                  Sarı alt tonlu
                  Pembe alt tonlu
                  Nötr                                        olarak geçmiş.


 En çok fondöten renginizi etkileyecek bu ayrım ürün numaralarına w (warm) , C (cool) , N (nötr) olarak geçer. NC ve NW olarak ara renkler de görebilirsiniz.
               



 Peki cilt alt tonumu nasıl belirleyeceğim. En kolay ve güzel yöntem damar yöntemi benim açımdan.


 Gün ışığında bileğinizdeki damarlara baktığınızda yeşil görünüyorlarsa warm yani sıcak, mavi görünüyorlarsa cool yani soğuk, mor yeşil mavi gibi bir çok renk varsa veya ne yeşil ne mavi turkuaz gibi bir renkse nötrsünüz.

Look at the veins on the inside of your wrist. If your veins appear blue then you are cool. If they appear green, you are warm spectrum. If you can see both of green and blue, you may be neutral. 

Ee nolmuş peki? Güzellik uzmanları soğuk alt tonluların soğuk renkler olan mavi, yeşil ve moru,
sıcak alt tonluların sıcak renkler olan kırmızı sarı ve turuncu rengini tercih etmesini öneriyor. Peki ben bu öneriyi destekliyor muyum? Hayır! Benim açımdan konu renk değil tonu olmalı. Herkese yakışan bir kırmızı ruj vardır felsefesi gibi çoğu rengin size uyan bir tonu mutlaka vardır.

Ama genelleme yapacak olursak;
  •  Altın tonlu takılar sıcak alt tona, gümüş de soğuk alt tona gider.
  • Saç boyasında kızıl tercihse soğuk alt tonlu bayanlar şarap kızılı ve viyole kızıllar gibi renklere, sarı alt tonlar bakıra yönelmeli.
  • Soğuk alt tonlulara mavi alt tonlu kırmızı, sıcaklara turuncu alt tonlu kırmızı yakışır.
Neden nötr tonu ezdin şimdi hiç lafı geçmiyor diyenler içinde..
İşin güzel yanı bu. Türkiye'de yaygın olsa da yabancı ülkede olive (yeşil) (mavi+sarı=yeşil) olan bu alt ton Avrupa'da nadir ve kıskanılan harika bir ton. Her rengin yakıştığı bu alt ton mavi ve sarı pigmentlerin ikisini de kaldırır ,içinde barındırır ve güzel taşır. Tebrikler!

Yağlı veya kuru cilt sıkıntısı çekmeyen normal cilt gibi..
 Bu konuda da içinde her renk olan kusursuz bilek olarak tekrar karşımıza çıkan mükemmel insan hiç bir zorluk çekmeden güzel olabilir. Her kimse kendi kendine sevinsin çünkü hiç kıskanmadım :/ :(

COOL ÜNLÜLER












WARM ÜNLÜLER










Bir öğrendik, başımız göğe erdi postunun daha sonuna geldik. Yakışan şeyleri gönlünüzce giyin sürün sürüştürün. Tekrar görüşmek üzere! :)






1 yorum:

  1. Soğuk alt tonlu bir cildiniz mi var yoksa sıcak alt tonlu mu, bunu bileğinizin iç kısmına bakarak anlayabilir, size en uygun saç rengini bulabilirsiniz.

    Cilt alt tonuna göre saç rengi seçimi: http://www.ebrubektasoglu.com/yazi/cilt-alt-tonu-nasil-belirlenir/

    YanıtlaSil